Фото: Национален парк Таганай и АИФ ЧелябинскВ Челябинска област е спасена

...
Фото: Национален парк Таганай и АИФ ЧелябинскВ Челябинска област е спасена
Коментари Харесай

Възрастна жена се изгуби в снежна буря през нощта в планината. В себе си имаше само запалка и друг на нейно място щеше да се предаде, но...

Фото: Национален парк " Таганай " и АИФ Челябинск

В Челябинска област е избавена 67-годишна туристка от Перм, която се изгубила и прекарала нощта в гората по време на мощна снежна стихия. Опитът в такива обстановки оказал помощ на пенсионерката да оцелее, обявиха от пресслужбата на националния парк " Таганай ".

Възрастната жена пристигнала с група алпинисти, с цел да се изкачи на хребета в границите на първия стадий на шампионата в Перм. 

Самата пенсионерка не е взела участие в надпреварата, само че е пристигнала за компания. Нейните сътрудници забелязали, че е изчезнала в 17 часа и незабавно почнали да я търсят, написа Life.ru.



Жената пък осъзнала, че се изгубила в 18 часа. По това време батерията на фенерчето й, както и на телефона към този момент са изтощени, тъй че туристката почнала да мисли по какъв начин да се сгрее. 

Изкопала една дупка в снега, запалила огън със запалка и цялата нощ се топлела край него, а към 4 сутринта спасителите я разкрили и я завели в лагера.

Оказа се, че преди 25 години пенсионерката е била избавена и във Вишерски резерват в Пермския район. Тогава карала ски и наранила крайници си.

Превод: „ Петел ”

Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР